Z delom v projektu POKI smo začeli v mesecu januarju 2012. Najprej smo pripravili  predstavitev izobraževalne organizacije, nato smo imenovali  skupino za kakovost. Skupaj z zaposlenimi smo pripravili prvi zapis o viziji, poslanstvu in vrednostih.

 

IMG_0229          IMG_0230

 

V mesecu marcu smo začeli pripravljati prvo presojo kakovosti po  modelu POKI z metodo SWOT. Tudi pri tej aktivnosti so sodelovali vsi zaposleni. Na podlagi SWOT analize smo določili področja in podpodročja ter kazalnike kakovosti, ki jih bomo v tem projektu podrobno obdelali. V nadaljevanju smo pripravili   samoevalvacijski načrt, ki je bil podlaga za izvedbo anketiranja.

Skupina za kakovost se je na podlagi načrta samoevalvacije in rezultatov swot analize lotila natančnega preučevanja področja učiteljev.

Tako smo v samoevalvaciji  podrobno raziskali motivacijo naših učiteljev za spopolnjevanje, samoizobraževanje  ter motiviranost za andragoško delo. Zanimalo nas je tudi  njihovo zadovoljstvo z delom v našem zavodu.

V mesecu novembru 2012 smo izpeljali tudi zgledovali obisk pri sorodni organizaciji. Želeli smo dobiti vpogled v njihov proces delovanja in le tega primerjati z našim. S  pomočjo vpogleda v dobre prakse drugih organizacij in zgledovanja po njih lahko izboljšamo tudi lastno kakovost.

V nadaljevanju smo pripravili akcijski načrt , ki ga je potrdil tudi Svet zavoda. Na podlagi akcijskega načrta smo v letu 2013 postopoma vpeljevali izboljšave na področju , ki smo ga evalvirali. Člani skupine za kakovost skrbijo za uresničitev začrtanih aktivnosti v skladu s sprejetim akcijskim načrtom.

Skupina za kakovost je spomladi pripravila osnutek listine o kakovosti. Po razpravi v kolektivu je bila le ta s strani vseh zaposlenih sprejeta dne 11. 6. 2013. Svet zavoda je listino o kakovosti sprejel in potrdil dne 26. 8. 2013.