Kako (p)ostati uspešno podjetje s starejšimi zaposlenimi?

Svetovalno središče Koroška je skupaj s Svetovalnim središčem Velenje v četrtek, 29. 11. 2012, izpeljalo strokovni regijski posvet na temo: Kako (p)ostati uspešno podjetje s starejšimi zaposlenimi? Namen posveta je bil skozi teorijo in primere dobrih praks izpostaviti prednosti in značilnosti starejših zaposlenih v podjetjih, ki lahko z ustrezno kadrovsko politiko in dobro mero senzibilnosti motivirajo starejše delavce k učinkovitemu delu in vseživljenjskemu izobraževanju. Na posvet smo povabili priznane strokovnjake, ki so vsak s svojega strokovnega področja podali pogled na tematiko starejših zaposlenih.

DSC_00006_1

Posvet je bil  organiziran s sredstvi Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport ter Evropskega socialnega sklada, zato je bila  udeležba na posvetu brezplačna.

Zaradi aktualnosti obravnavane teme so bili odzivi na dogodek pozitivni. Verjamemo, da bodo pridobljene informacije in znanja omogočila širši pogled na obravnavano tematiko ter spodbudila k spreminjanju naših miselnih vzorcev in s tem k uvajanju novih možnosti pri  podaljševanju delovne aktivnosti zaposlenih.

Vsem sodelujočim se za strokovne prispevke in aktivno udeležbo na posvetu iskreno zahvaljujemo. Strokovne prispevke si lahko ogledate s klikom na naslednje povezave:

Video prispevek (dosegljiv s klikom na naslednjo povezavo): POSVET KOROŠKE TELEVIZIJE.

Nekaj fotoutrinkov iz strokovnega posveta:

DSC_0007     DSC_0027    DSC_0038

DSC_0067    Mercator    Registracija

Vilic